Vanliga frågor och svar

Har Helgbutiken någon fysisk butik eller show room?

Nej, Helgbutiken finns enbart på nätet för att kunna hålla så attraktiva priser som möjligt!

Kan man som kund själv hämta upp varorna på lager?
Nej, Helgbutiken har inget hämt-lager där man som kund själv kan hämta sina produkter, utan skickar ut dessa med transportör till utlämningsställe eller hemleverans.

Vad är LED?
Nuförtiden hör man allt oftare talas om LED (Ljus Emitterande Diod) i belysningssammanhang och det sägs vara en ny generation av ljuskälla. LED med en diod är en halvledare som leder ström i ena riktningen men inte i andra. Denna egenskap har sedan lång tid utnyttjats i elektriska komponenter, men så småningom upptäckte man också att vissa halvledarmaterial avger ljus då de tillförs ström. Den ljusemitterande dioden (LED) var född.LED förbrukar väsentligt mindre ström än en glödlampa. Detta hänger givetvis också samman med att den utvecklar mycket lite värme, vilket representerar ett stort spill hos glödlampor. Något förenklat kan man även förklara LED'ns låga förbrukning med att den är en halvledare (till skillnad från ett motstånd) och att den därför inte behöver mycket påföringsenergi för att den skall leda ström och avge ljus. LED har också mycket längre livslängd än glödlampor och avger ett starkare ljussken.Färgat ljus från en glödlampa erhålls genom att måla glaskupan vilket innebär effektivitetsförluster. En LED lampa däremot kan fås att direkt avge ljus i olika färger. Färgen på ljuset beror på många faktorer såsom typ av ämne. Därför kan priset på LED skilja sig åt ganska väsentligt beroende på färg. De första LED-färgerna upplevdes ofta som kalla och det är först på senare tid som man har lyckats ta fram LED med samma nyans som glödlampor, så kallad varmvit LED.I Helgbutikens sortiment finns ett stort antal produkter med LED-ljus i alla produktkategorier, nästan alla med varmvit LED.

 

Leverans av julprodukter innan julafton
Tänk på att beställa era julprodukter i tid! Sista beställningsdag för leverans innan julafton ser ni nedan.

Privatpersoner: Måndag 16/12 senast kl. 10:00 
Företag: Torsdag 19/12 senast kl. 10:00  
OBS! Företagsleverans kan endast ske till bemannad företagsadress. Avisering sker ej.

För leverans till postadresser med postnummer som börjar på 7 eller högre tillkommer 1-3 dagars leverantid beroende på var i Sverige du bor.


Har du frågor eller funderingar är du välkommen att maila oss på info@helgbutiken.se eller ringa oss på 08-502 35 510.

Nyheter på Helgbutiken
  • Köp Helgbutikens populära färdiga paket av kopplingsbara LED slingor till oslagbart pris.
  • Läs mer
  • Juldekorationer i offentlig miljö
  • Läs mer

Helgbutiken
 • Tel 08-502 35 510
 • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
 • info@helgbutiken.se