Skötselråd och tips

Information och skötselråd till Helgbutikens möbler

OM KONSTROTTING

Hos oss på Helgbutiken hittar du många fina utemöbler i konstrotting. Välj en färdig möbelgrupp i konstrotting eller eller plocka själv ihop de delar du behöver. Det är lika enkelt att välja rätt bland våra utemöbler i andra material, välj mellan färdig grupp eller lösa delar. Bra utemöbler ska vara enkla att handskas med när det kommer till underhållet, så fort de blir smutsiga så kan man spola av dem utan att behöva oroa sig för hur det påverkar materialet. Likaså är de så snygga att man utan problem kan använda dem inomhus då de är designade för båda dessa användningsområden. 
Det rottingmaterial som används i Helgbutikens konstrottingmöbler är tillverkat av högkvalitativt konstfiber på aluminiumram. Rottingmaterialet är speciellt designad för vävning av alla wickermöbler. Rottingmaterialet har samma varma utseende som natur- materialen såsom rotting och  sjögräs.Dessutom är det väderbeständigt. Lätt att spola av och göra rent Gemensamt för alla Helgbutikens utemöbler är hög kvalitet till bra pris, oavsett vad du väljer.

Hos Helgbutiken finns konstrottingmöbler som fåtöljer med tillhörande bord, möbelgrupper och soffor. Det gör att man kan inreda trädgården så pass bekvämt som man vill ha den utan att behöva ignorera det faktum att det även ska vara skönt för ögat att se på. Helgbutiken har även ordnat så att man enkelt kan jämföra alla möbler i t. ex konstrotting, det gör att man snabbt kan komma fram till vilka som skulle vara snygga för just den egna trädgård samtidigt som man även kan låta priset avgöra. Alla möbler man finner hos Helgbutiken håller en hög och bra kvalité samtidigt som de är prisvärda Välj era utemöbler i konstrotting bland produktgrupperna. Klicka på den konstrottingmöbel du är inttresserad av och läs mer om produkterna.   

Är det skillnad på konstrotting och konstrotting?

Konstrottingen har gjort det möjligt att skapa en avslappnad stämning hemma. Vardagsrummet har tagit steget ut i trädgården. Här har du möjlighet att inreda ditt uterum eller terass med något av det mest bekväma i trädgårdsmöbelväg. Försäkra dig bara om att du väljer en möbel av hög kvalitet. Ett säkert val är konstrotting av Quató™-fiber eftersom den besitter mycket goda egenskaper och uppvisar hög beständighet mot kyla, värme och UV-strålning.Många av våra utemöbler är tillverkade  i Quato eller GaumoQuató™ uppvisar hög beständighet mot kyla, värme och UV-strålning. Den har dessutom optimerats för god sittkomfort. Möberna bör förstås hålla rena, men behöver i övrigt inget särskilt underhåll. Gaumo™ består av återvunnen plast som präglats för att ge ett livligt, träliknande utseende. Det finns i flera färger och är nästan underhållsfritt.

Skötselråd för möbler i konstrotting

Möbler i konstrotting behöver ingen särkskild skötsel, annat än regelbunden rengöring. Damma möbeln vid behov och tvätta möbeln regelbundet med ett milt rengöringsmedel.

 

MATGRUPPER I TRÄ

Skötselsråd till matgrupper i trä

För att ni ska trivas med er nyinköpta möbel under en lång tid framöver följer här en del tips och råd hur möbeln bör skötas. Se generella regler nedan.

 • Torka omedelbart upp spilld vätska med en torr trasa. Vätskor som t.ex. kaffe och rödvin kan snabbt missfärga ytor.
 • Inte placera möbeln i direkt solljus. En skyddad yta kommer att behålla original nyansen betydligt längre är en oskyddad yta, tänk därför på att inte delvis täcka samma yta under längre tid än några dagar.
 • Inte placera möbeln nära intill värmekälla.
 • Inte placera heta och fuktiga föremål direkt på ytan, t.ex. tallrikar, glas, muggar, kastruller, ljus och blomkrukor.
 • Inte placera färgade ljus eller självhäftande tejp eller dekaler på ytan.
 • Använd möbeltassar för att skydda golven mot repor.
 • Viss färgavvikelse kan förekomma vid kompletteringsköp.
 • Håll möbeln ren från damm och smuts, vid behov torka av med fuktad trasa, ev. med en tvållösning.
 • Skruvar och beslag bör kontrolleras och efterdras åt vid behov för att bibehålla stabilitet och funktion.

Skötselråd för möbler i trä

Trä är ett fantastiskt levade naturmaterial som påverkas av t.ex. luftfuktighet, temperatur och ljus. Även en ytbehandlad möbel, oljad, målad eller lackerad påverkas av yttre omständigheter t.ex. torkar och krymper vid torrt klimat och sväller vid fuktigt klimat, därmed kan vissa ojämnheter uppstå. Här i Skandinavien är vi särskilt drabbade under vinterhalvåret, pga. det torra inomhusklimatet vi har.
Pga. att trä är ett naturmaterial som fortsätter att absorbera och avge fukt, och därmed krympa och svälla, så kan små sprickor uppstå. Detta är inget som påverkar hållfastheten och anses inte vara en skada. Även mindre färgskiftningar samt mindre kvistar är en naturlig del av trädet och kan förekomma.


Skötselråd för möbler med oljad yta

Möbler som är behandlade med olja bör underhållas kontinuerligt, hur mycket och hur ofta beror på inomhusklimat och hur möbeln används. Använd rekommenderad träolja som finns i handeln, följ anvisning för respektive fabrikat.
Ett fint slippapper kan även användas för att slipa bort mindre repor och skador som uppstått, gärna i samband med att ytan oljas.


Skötselråd för möbler med lackad yta

Rengörs med lätt fuktad trasa, ev. med såpa eller tvållösning, torka därefter med en mjuk bomullstrasa.
Möbelpolish kan användas för att ge ett ytterligare skydd mot t.ex. repor.
Dagens lacker och färger är mer miljövänliga och därmed inte så hårda och resistenta som tidigare generationers, tänk därför på att skydda ytan mot mekanisk åverkan.


Skötselråd för möbler med granitskiva

Ett naturmaterial som är mycket tåligt mot värme och repor, naturligt kan det finnas nyansskillnader i en och samma platta, samt mellan olika plattor. Känns ytan matt kan den behandlas med möbelpolish.


Skötselråd för möbler med konstläder

Rengörs med svag tvållösning.

Nyheter på Helgbutiken
  • Köp Helgbutikens populära färdiga paket av kopplingsbara LED slingor till oslagbart pris.
  • Läs mer
  • Juldekorationer i offentlig miljö
  • Läs mer

Helgbutiken
 • Tel 08-502 35 510
 • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
 • info@helgbutiken.se