Laddar... Var god vänta...
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Mastercard
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Visa
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Auriga ePayment
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Klarna


Vad är egentligen skillnaden mellan naturrotting och konstrotting?

Postad den

Vi på Helgbutiken får ofta frågan vad som är skillnaden mellan äkta rotting, naturrotting och konstrotting. Det kan vara svårt att veta om man inte är insatt så vi tänkte reda ut detta en gång för alla.

Vad är naturrotting?

Äkta rotting, eller naturrotting som det också kallas, är ett naturmaterial hämtat från växtriket och består av sammanflätade trådar från stammen av en palm. Eftersom materialet är levande ges varje enskild möbel en säregen prägel och en unik karaktär, vilket gör varje möbel till ett unikt hantverk i sig där ingen möbel är den andra lik. 
Möbler tillverkade i naturrotting är skapta för inomhusbruk då de är känsliga för fukt. Vi rekommenderar därför att ni placerar rottingmöblerna i ett vardagsrum eller uterum.

Vad är konstrotting?

Konstrotting tillverkas på artificiell väg av konstfiber som flätas samman. Att tillverka möbler av konstrotting har de senaste åren blivit väldigt populärt då materialet är slitstarkt, väderbeständigt och enkelt att rengöra. Möblerna lämpar sig därför utmärkt för utomhusbruk och kan stå i såväl trädgård som på terrass.

Vad ska man då välja?

Ifall du köper en möbel i naturrotting eller konstrotting väljer du själv efter tycka och smak, men tänk på var du vill placera möbeln. Vill du ha en tålig möbel som klarar av att stå utomhus i de flesta väderlekar rekommenderar vi konstrotting då den naturliga rottingen inte klarar fukt. Söker ni däremot efter en möbel för inomhusbruk så kan ni välja och vraka av möbler i såväl konstrotting som naturrotting!


konstrottingsoffa-i-ljus-rotting-helgbutiken-1-03821-zoom.jpg

På bilden ovan visas möbelgrupp Tostabo i konstrotting.

Helgbutiken
  • Tel 08-506 36 208
  • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
  • info@helgbutiken.se