Laddar... Var god vänta...
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Mastercard
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Visa
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Auriga ePayment
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Klarna


Vad ska jag tänka på vid köp av parasoll?

Postad den

Dagens utbud av parasoller är generöst, varför de flesta preferenser kan tillgodoses. Men många gånger skapar alla dessa valmöjligheter en förvirring hos kunden och frågan ”Vad ska man välja?” ställs allt oftare. Nedan pratar vi lite kort om de alternativ som Helgbutiken erbjuder och passar på att svara på de mest förekommande frågorna.

Helgbutiken erbjuder parasoll med stång i trä, aluminium eller rostfritt stål. Vilken stång man väljer brukar oftast speglas av det man finner estetiskt mest tilltalande, rent funktionsdugligt är det inte mycket som skiljer. Aluminium och rostfritt stål har de fördelaktiga egenskaperna att de inte rostar och håller därmed stilen år ut och år in. Precis som med alla naturmaterial kommer trästängerna med tiden att visa tecken från yttre påfrestningar, men dessa upplevs oftast som små och är sällan avgörande vid valet av stång. Helgbutiken har flera parasoll med trästänger av FSC-certifierad Sycamore Hardwood från ansvarsfullt skogsbruk och är därmed ett medvetet val med hänsyn till miljö och natur. För bästa vård av parasollet rekommenderar vi starkt att man använder ett möbelskydd när parasollet inte används och att man ställer in det i ett varm- eller kallförråd under vinterhalvåret.

Bleks parasolltyget?

Svaret på den frågan är ja. Samtliga mörka parasolltyg kommer med tiden att blekna av solljuset. För den som vill undvika denna effekt är ett ljusare parasolltyg fördelaktigt, förslagsvis beige eller naturvit. Oavsett färg fyller möbelskyddet här en viktig roll.

Är parasollen vattentäta?

Helgbutikens parasoll har ett bra skydd mot regn, men vid mycket regn kan samtliga parasoller komma att släppa igenom vatten. Generellt sett blir parasollet tätare ju tjockare parasolltyget är, vilket likaså spelar stor roll för dess kapacitet och kvalitet som solskydd.

Vilket parasoll ger bäst solskydd?

Ett bra riktmärke är att titta på hur mycket parasolltyget i polyester väger per kvadratmeter. Ju högre vikt desto bättre solskydd. En vanlig vikt brukar ligga på 180-300 gram/kvadratmeter.

Vilken parasollfot ska jag välja till mitt parasoll?

Bortsett från personliga preferenser gällande färg, design, handtag och hjul etc. är det viktigt att parasollfoten lever upp till de kriterier som parasollet kräver gällande parasollfot. De två saker man här tittar på är parasollfotsvikten och diametern för hålet i vilken parasollstången ska fästas. För Helgbutikens samtliga parasoller har vi skrivit ut diameter på stången samt minsta vikt som krävs för parasollfoten.

emmaboda.jpg

 

Kontakta Helgbutiken på 08-506 36 208 eller på info@helgbutiken.se

Helgbutiken
  • Tel 08-506 36 208
  • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
  • info@helgbutiken.se