Laddar... Var god vänta...
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Mastercard
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Visa
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Auriga ePayment
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Klarna


Kan våra utekök i rostfritt stål stå ute året runt?

Postad den

Vi får ofta frågan från våra kunder om våra rostfria utekök från Outstanding klarar av att stå ute året runt. Det enkla och snabba svaret är ja, uteköken från Outstanding håller en hög kvalitet och många kunder låter dem stå ute med grillskydd. Innebär det per automatik att det inte under några omständigheter bildas någon rostbeläggning på uteköket? Nej. Vi ska lite kort försöka förklara varför vi brukar rekommendera våra kunder att ändå rulla in uteköket i ett kall- eller varmförråd om möjlighet finns.


En allmänt förekommande missuppfattning är att rostfritt stål inte under några omständigheter rostar. Detta stämmer inte. All stål rostar mer eller mindre när kriterierna för detta är uppfyllda. För att få kallas ”rostfritt” brukar man säga att kromhalten i stålet bör ligga på omkring 12 % och uppåt, vilket ger en god motståndskraft mot korrosion och andra kemiska angrepp. Den kemiska motståndskraften ökar generellt med stigande kromhalt. Detta innebär att det även för ”rostfritt stål” finns flera grader av motståndskraft. Helgbutikens ”rostfria” utekök från danska Outstanding är tillverkade i så kallad 304-stål, vilken innehåller en kromhalt på omkring 18 % och har därmed en mycket hög motståndskraft mot korrosion.


Summa summarum: Du kan absolut låta Helgbutikens utekök från Outstanding stå ute året runt med ett grillskydd, MEN i en korrosiv miljö kan det ändå bildas en lättare rostbeläggning. Denna är dock lätt att skrapa bort.

Tips för bästa vård av ditt utekök:

- Har du möjlighet att rulla in uteköket i ett kall- eller varmförråd rekommenderar vi det. Uteköken är lätta att förflytta och vattenanslutningen är lätt att montera på och av.

- Låter du uteköket stå ute med grillskydd rekommenderar vi att du luftar det ett par gånger under vintern för att få bort eventuell fuktbildning.

- Rengör gärna ditt utekök med vatten och ett lättare rengöringsmedel innan du ställer undan det för vintern.

utek-k-royal-gasolgrill-helgbutiken-01095-zoom.jpg

Har ni frågor eller funderingar angående Helgbutikens utekök? Kontakta oss på info@helgbutiken.se.

Helgbutiken
  • Tel 08-502 35 510
  • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
  • info@helgbutiken.se