Laddar... Var god vänta...
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Mastercard
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Visa
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Auriga ePayment
  • Handla tryggt på Helgbutiken med Klarna


Infraröd eller gasoldriven utevärmare?

Postad den

Solen värmer gott om dagen men framåt kvällskvisten tar vi gärna emot lite extra värme. Idag finns ett stort utbud av utevärmare, men vilken typ av värmare ska man satsa på? Infraröd eller gasoldriven? Precis som med andra inköp handlar det givetvis om användning, budget och personliga preferenser. Vi bistår dock gärna med lite grundläggande generell information som hjälp på traven.

Infraröd terrassvärmare

Infraröd terrassvärmare är ett bra och prisvärt alternativ för dig som bara har en liten yta att värma upp. Sitter ni ett slutet sällskap runt ett mindre bord kan det räcka med att hänga infraröda terrassvärmare över just det bordet. Det man bör ha i åtanke är att de infraröda strålarna inte sprider värmen lika bra som en gasoldriven värmare då värmen tas upp av personerna, inte luften. Värmaren bör därför placeras ”strategiskt”. Tack vare ett kraftigt ökat utbud de senare åren finner du de infraröda terrassvärmarna i olika design, storlekar och prisklasser.

Gasoldriven utevärmare

De gasoldrivna utevärmarna har haft en stark frammarsch och blir alltmer populära. Fördelarna med den här typen av effektiv uppvärmning är många. Till att börja med behöver gasolvärmarna ingen el alls, vilket innebär att du kan placera din värmekälla på önskad plats utan hänsyn till eluttag. För det andra sprider sig värmen fint över altan eller uteplats. Värt att tänka på är att de förbrukar syre, varför gasolvärmare ej bör användas i små uterum utan ordentlig ventilation. Medan gasoldrivna utevärmare förr var relativt dyra och mest köptes in av restauranger har den allt hårdare konkurrensen idag pressat priserna rejält. Idag är privatpersonerna en stor kundgrupp med ökad efterfrågan. De flesta gasoldrivna utevärmare är idag av golvmodeller men de finns även i form av mindre bordsmodeller.


pyramid.jpg

Helgbutiken
  • Tel 08-506 36 208
  • Mån - Fre 09:00-12:00, 13:00-17:00
  • info@helgbutiken.se